Sensual Soul


 
SitePortalPočetna stranicaCalendarFAQPretraľnikKorisničke grupeRegistracijaLogin

Share | 
 

 PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Poruka
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE sri 3 vel - 11:41

PRAVILA FORUMA

1. Zabranjeno je svađanje i vređanje na forumu!

2. Zabranjen je bilo kakav vid rasističkog i verskog vređanja!

3. Zabranjena je seksualna diskriminacija!

4. Zabranjeno je pisati velikim slovima jer se to smatra dranjem!

5. Zabranjeno je pisati u boji jer u boji piše samo Admin Team kad upozorava članove!
(Pisanje u boji je dozvoljeno samo u Čestitkama)

6. Na forumu se poštuje pravopis pa vas molimo da prvo slovo uvek pišete veliko i da koristite š, đ, č, ć, dž, ž!

7. Zabranjen je SPAM! Svaki post koji sadrži samo smajli, citat drugog člana bez vašeg komentara ili kratke reči tipa da, ne, ok smatra se SPAMOM i biće obrisan!

8. Strogo je zabranjeno reklamiranje preko PM-a!

9. POŠTO SE NA FORUMU NALAZI KATEGORIJA REKLAMIRANJE, ZABRANJENO JE POSTAVLJANJE: BANNERA FORUMA, LINKOVA FORUMA I BLOGOVA U POTPISE!

10. Igrice otvara samo Admin Team!

11. Strogo je zabranjeno pravljenje više profila i taj postupak se kažnjava banom!

12. Pre otvaranja tema molim vas da čitate pravila!

POŠTUJTE PRAVILA!

Sve ovo kažnjava se prvo opomenom, a zatim BANOM!

VAŠ ADMIN TEAM


Zadnja promjena: Sensual Soul; ned 29 sij - 9:28; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE pet 4 oľu - 20:54

 Postavljanje slika u post


Najlakši način da postavite sliku sa interneta na forum, jeste da je date u brzom odgovoru.

Na dnu strane svake teme, nalazi se ovakav prozor:

U njegovom kontrol panelu, izaberite ikonu ispod koje stoji zvezdica.
U novom prozorčiću koji se otvori, unesite putanju do vaše slike (označite desnim tasterom miša opciju "paste").

Kliknete na "ok", nakon toga na dugme "poslati" i vaša slika će se naći u temi.


POSTAVLJANJE SLIKE SA RAČUNARA NA FORUM

Ne morate jedino na internetu tražiti sliku koju želite da postavite na forum. Možete takođe aplodovati materijal sa svog računara. U narednih nekoliko koraka, biće objašnjeno kako.

1. Najpre se pozicionirajte na "brz odgovor":

2. Za razliku od ubacivanja slike sa interneta, ovaj proces je malo drugačiji. Kliknite na ikonu ispod koje se nalazi zvezdica


POSTAVLJANJE SLIKE SA RAČUNARA NA FORUM


Ne morate jedino na internetu tražiti sliku koju želite da postavite na forum. Možete takođe aplodovati materijal sa svog računara. U narednih nekoliko koraka, biće objašnjeno kako.

1. Najpre se pozicionirajte na "brz odgovor":

2. Za razliku od ubacivanja slike sa interneta, ovaj proces je malo drugačiji. Kliknite na ikonu ispod koje se nalazi zvezdica

3. U novom prozorčiću, kliknite na dugme "browse" i pronađite sliku na svom računaru. Kada je pronađete duplim klikom je ubacite. Zatim idite na "host it"

4. Sledeći korak je čekanje. Morate biti strpljivi dok se slika aploduje.

5. Kada konačno bude aplodovana, samo iskopirajte njen link (desnim tasterom miša izaberite opciju "copy") i možete zatvoriti taj prozor.

6. Zatim, izaberite ikonu slike, kao kada postavljate sliku sa interneta. U njenom prozorčiću ubacite link koji ste kopirali

7. Nakon toga, kliknite na "ok", zatim kliknite na dugme "poslati" i vaša slika će se naći u datoj temi.


Zadnja promjena: Sensual Soul; pet 4 oľu - 21:05; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE pet 4 oľu - 20:55

Korisnički nivoi i grupe


Šta je administrator?
Administrator je osoba kome su dodeljeni najviši nivoi kontrole za ceo board. Ova osoba moze da kontroliše saki delić i sve operacije boarda koje uključuju postavljanje dozvola, zabranjivanje pristupa korisnicima, pravljenje korisničkih grupa ili urednika, itd. Takođe ima kompletne mogućnost uređivanja u svim forumima.
Šta su urednici?
Urednici su pojedinci (ili grupa pojedinaca) čiji je posao da prate rad foruma iz dana u dan. Imaju dozvole da menjaju ili brišu poruke i zaključavaju ili oktljučavaju, pomeraju, brišu i dele teme u forumima koje uređuju. Uopšte urednici su tu da spreče ljude da odlutaju sa teme ili šalju uvredljiv ili neprikladan materijal.
Šta su korisničke grupe?
Korisničke grupe su načim putem koga administratori mogu da grupišu korisnike. Svaki korisnik može pripadati u više grupa (za razliku od većine drugih boarda) i svakoj grupi mogu biti dodeljena individualna prava pristupa. Ovo olakšava administratorima da podese više korisnika kao urednike foruma, ili da im daju pristup privatnom forumu itd.
Kako da se pridružim korisničkoj grupi?
Da biste se pridružili korisničkoj grupi kliknite na link Korisničke grupe u zaglavlju stranice (zavisi od dizajna podloge), i tada možete videti sve korisničke grupe. Nisu sve grupe otvorenog pristupa, neke su zatvorene i neke mogu čak imati skrivene članove. Ako je board otvren onda možete zahtevati da se priključite grupi klikom na odgovarajuće dugme. Urednik grupe će morati da vam odobri vaš zahtev, mogu vas pitati i zašto želite da se priključite. Molimo vas da ne uznemiravate urednike ukoliko vaš zahtev ne bude odobren, sigurno da za to imaju razloga.
Kako da postanem urednik korisničke grupe?
Korisničke grupe su prvobitno napravljene od administratora boarda, i takođe imaju dodeljenog urednika. Ako ste zainteresovani za stvaranje korisničke grupe onda prvo trebata da kontaktirate administratora, probajte da mu pošaljete privatnu poruku.
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE pet 4 oľu - 20:57

Privatne poruke

Ne mogu da šaljem privatne poruke!
Za ovo postoji tri razloga; niste registrovani i/ili niste prijavljeni, administrator je isključio privatne poruke za ceo board ili vas je sprečio da šaljete poruke. Ako je ovo poslednje u pitanju, trebali biste da pitate administratora zašto je tako.


Obavezna REGISTRACIJA

Da biste mogli ucestvovati u radu i pregledanju Foruma, MORATE BITI REGISTROVANI. Registracija je besplatna i oduzece Vam minut ili dva, ali ce te zato imati slobodan pristup svim Furumima koji se ovde nalaze i to sa opcijom: "FREE", dakle, niste u obavezi da postavljate muziku (ako to niste u mogucnosti), vec nakon zavrsene registracije, imate slobodan pristup svim sekcijama. Naravno, pozeljno bi bilo da uzmete neko ucesce u samom radu i razvoju Foruma (i sve to ako ste u mogucnosti i imate dobru volju).

Admin

Formatiranje i tipovi tema

Šta su smajliji?
Smajliji ili emotivne ikonice su male sličice koje se koriste da bi iskazali osećanja koristeći kratak kod, npr. Smile  Smile znači srećan, Sad  Sad znači tužan. Kompletnu listu smajlija možete videti na formi sa slanje poruke. Pokušajte da ne preterujete sa smajlijima, mogu vrlo lako prouzrokovati da poruka postane nečitljiva i urednik može odlučiti da ih izmeni ili izbriše sve poruke zajedno.
Mogu li slati slike?
Slike možete zaista prikazati u vašim porukama. Ipak trenutno nema mogućnosti da pošaljete sliku direktno na board. Morate linkovati sliku koja postoji na javno dostupno web serveru, npr. http://www.some-unknown-place.net/my-picture.gif. Ne možete linkovati slike koje se nalaze na vašem PC-u (osim ako nije javno dostupan server) niti slike koje se nalaze iza authentifikacionih mehanizama, npr. hotmail ili yahoo sandučići, šifrom zaštićeni sajtovi, itd. Da biste prikazali sliku koridtite ili BBKod [img] tag ili odgovarajući HTML (ako je dozvoljeno).
Šta su obaveštenja?
Obaveštenja često sadrže važnu informaciju i trebalo bi da ih što pre pročitate. Obaveštenja se pojavljuju na vrhu svake strane u forumu na kome su postavljene. Da li možete ili ne možete da šaljete obaveštenja zavisi od dozvola koje su podešene od strane administratora.
Šta su lepljive teme?
Lepljive teme se prikazuju ispod obaveštenja u pregledu foruma i samo na prvoj stranici. Obično su prilično važne pa bi trebalo da ih pročitate što pre. Kao i sa obaveštenjima board administrator odlučuje o dozvolama koje su potrebne da biste poslali lepljive teme u svakom forumu.
Šta su zaključane teme?
Zaključane teme su postavljene na ovaj način bilo od urednika ili administratora. Ne možete odgovarati na zaključane teme i bilo koje glasanje koje sadrži je automatski završeno. Teme mogu biti zaključane iz mnogo razloga.
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE pet 4 oľu - 21:04

Problemi oko Prijave ili Registracije

Zašto ne mogu da se prijavim?
Da li ste se registrovali? Morate se registrovati ukoliko želite da se prijavite. Da li imate zabranu pristupa boardu (ako jeste biće prikazana poruka)? Ako je to u pitanju, trebalo bi da kontaktirate webmastera ili administratora i saznate žašto je tako. Ako ste registrovani i nemate zabranu i još uvek ne možete da se prijavite onda ponovo proverite vaše korisničko ime i šifru. Obično je ovo problem, a ako nije onda kontaktirajte administratora jer možda nešto nije u redu sa boardom.
Zašto uopšte moram da se registrujem?
Ne morate, takođe na administratoru boarda je da odluči da li možete slati poruke ako niste registrovani. U svakom slučaju registracija vam omogućuje pristu dodatnim mogućnostima koje nisu dostupne gostima kao što su biranje avatar slika, privatne poruke, slanje emaila drugim korisnicima, priključivanje grupama itd. Potrebno je svega nekoliko minuta za registraciju pa vam preporučujemo da se registrujete.
Zašto se odjavljujem automatski?
Ako ne uključite Prijavi me automatski kada se prijavljujete board će vas pamtiti kao prijavljenog svo prisutno vreme. Ovo sprečava da se neko drugi prijavi kao vi. Da biste ostali prijavljeni štiklirajte kutijicu prilikom prijavljivanja, mada ovo ne preporučujemo ako boardu pristupate sa deljenog kompjutera, npr. biblioteke, internet cafea, fakulteta itd.
Izgubio sam šifru!
Ne paničite! Iako vaša šifra ne može biti vraćena, ona može biti resetovana. Da biste ovo uradili idite na stranicu za prijavu i kliknite na Zaboravio sam šifru, pratite instrukcije i brzo ćete ponovo biti u mogućnosti da se prijavite
Registrovao sam se ali ne mogu da se prijavim!
Prvo proverite da li ste uneli tačno korisničko ime i šifru. Ako je to u redu onda je moguća jedna od ove dve greške. Ako je COPPA podrška uključena i kliknuli ste na Mlađi-a sam od 13 godina prilikom registracije onda ćete morati da pratite uputstva koja ste dobili. Ukoliko i ovo ne pomogne proverite da li vaš nalog treba reaktivirati? Neki boardi će zahtevati da ponovo budete registrovani, ili sami ili od strane administratora pre nego mogućnosti da se prijavite. Kada se registrujete biće vam rečeno da li trebate da reaktivirate nalog. Ako vam je poslat email onda pratite instrukcije, a ako niste proverite da li je tačan vaš email? Jedan razlog za aktivacijom je da bi se smanjila mogućnost da korisnici koji varaju anonimno vređaju board. Ako ste sigurni da je email adresa koju ste koristili tačna onda kontaktirajte administratora.
Ranije sam se registrovao ali više ne mogu da se prijavim?!
Najčešći razlozo za ovo su; uneli ste pogrešno korisničko ime ili šifru (proverite u mailu koji vam je poslat prilikom registracije) ili je administrator obrisao vaš nalog iz nekog razloga. Ako je ovo drugo razlog onda možda niste postali ništa? Često boardi periodično brišu korisnike koji ne postaju da bi smanjili veličinu baze. Probajte da se ponovo registrujete i uključite u diskusije.
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE pet 4 oľu - 21:06

Problemi prilikom postanja

Kako da napišem poruku na forumu?
Jednostavno, kliknite na relevantno dugme na bilo kojem ekranu foruma ili teme. Možda ćete morati da se registrujete pre nego što ćete biti u mogućnosti da šaljete poruke, mogućnosti koje su vam dostupne su izlistane na dnu ekrana foruma i tema (to su Možete pisati nove teme, Možete glasati, itd.)
Kako da izmenim ili izbrišem poruku/post?
Ukoliko niste urednik ili moderator možete samo menjati i brisati sopstvene poruke. Možete izmeniti poruku (ponekad za samo određeno vreme posle pisanja) tako što ćete kliknuti na izmeni dugme za relevantnu poruku. Ako je neko već odgovorio na poruku primetićete mali tekst ispod poruke kada se vratite na teme, ovo pokazuje broj koliko puta ste menjali poruku. Ovo će se pojaviti samo ako niko nije odgovorio, i takođe se neće pojaviti ako urednici ili administratori izmene poruku. Znajte i to da obični korisnici ne mogu brisati poruke kada neko na njih odgovori.
Kako da dodam potpis mojoj poruci?
Da biste dodali potpis prvo ga morate napraviti, ovo ćete uratiti putem vašeg profila. Kada ga napravite možete štiklirati Dodaj potpis kutijicu na formi da bi dodali potpis. Možete takođe standardno dodati potpis svim vašim porukama uključivanjem relevantnog radio dugmeta u vašem profilu (još uvek možete sprečiti dodavanje potpisa pojedinačnim porukama tako čto ćete odčekirati kutijicu na formi)
Zašto ne mogu pristupiti forumu?
Neki forumi mogu biti ograničeni za određene korisnike ili grupe. Da biste pregledali, čitali, pisali itd. trebaće vam posebna dozvola, samo administrator moze garantovati ovakav pristup, trebalo bi da ih kontaktirate.
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE pet 4 oľu - 21:07

Podešavanja korisnika

Kako da promenim moja podešavanja?
Sva vaša podešavanja (ako ste registrovani) su sačuvana u bazi. Da biste im pristupili kliknite na Profil link (obično je pri vrhu stranice ali možda to nije slučaj). To će vam omogućiti da promenite podešavanja.
Moj jezik nije na listi!
Najčešći razlog ovome su ili administrator nije instalirao vač jezik ili neko još uvek nije preveo ovaj board na vaš jezik. Pitajte administratora da li može da instalira jezički paket koji vam je potreban, a ako ne postoji osećajte se slobodnim da napravite prevod. Više informacija možete pronaći na sajtu phpBB grupe (pogledajte link pri dnu stranica)
Vreme je pogrešno!
Vreme je obično tačno, u svakom slučaju ono što vidite je vreme prikazano u vremenskoj zoni različitoj od vaše. U tom slučaju trebalo bi da promenite vaša podešavanja za vremensku zonu da bi se poklopila sa megtom gde se vi nalazite, npr. London, Pariz, Njujork, Sidnej, itd. Znajte da promena vremenske zone, kao i mnoga druga podešavanja mogu promeniti samo registrovani korisnici. Ako niste registrovani sada je dobro vreme da to i učinite!
Promenio sam svoju vremensku zonu i sat je još uvek netačan!
Ukoliko ste sigurni da ste tačno podesili vremensku zonu i vreme je još uvek pogrešno najverovatnije je problem u pomeranju vremena (ili letnje vreme kako je to poznato u UK i drugim mestima). Board nije dizajniran da razlikuje promene između standardnog i pomerenog vremena pa će u letnjim mesecima vreme biti za sat vremena različito od stvarnog lokalnog vremena.
Kako da prikažem sliku pored mog korisničkog imena?
Mogu postojati dve slike ispod korisničkog imena kada pregledate poruke. Prva slika je asocijacija na tvoju poziciju i izgleda kao skup zvezdica ili kvadratića koji pokazuju kojiko ste poruka napisali na forumu. Ispod ove može biti veća slika poznatija kao avatar, ona je generalno unikatna ili lična za svakog korisnika. Na administratoru je da omogući avatare i oni imaju izbor na koji način će avatars biti dostupni. Ukoliko niste u mogućnosti da koristite avatare onda je to odluka administratora, trebalo bi da ih upitate za razlog tome (sirurni smo da će biti dobar!)
Kako da menjam svoju poziciju?
Generalno ne možete direktno menjati naziv bilo koje pozicije (pozicije se pojavljuju ispod korisničkog imena u temama i u vašem profilu u zavisnosti od stila). Mnogi boardi koriste pozicije da prikažu broj poruka koje ste napisali i da bi identifikovali određene korisnike, npr. urednici i administratori mogu imati specijalne pozicije. Molimo vas da ne zloupotrebljavate board pišući nepotrepštine samo da bi povećali svoju poziciju, verovatno će vam urednik ili administrator jednostavno smanjiti rank.
Kada kliknem na email link za korisnika traži se da se prijavim?
Žao nam je ali samo registrovani korisnici mogu slati email drugima putem ugrađene email forme (ako administrator omogući ovu opciju). Ovo je da bi se sprečila zlonamerna upotreba email-a od strane anonimnih korisnika.
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE ned 29 sij - 10:42

Spam!

Svaki odgovor na temu koji nije u skladu sa postavljenom temom (nema dodirnih tačaka), svaki materijal prikačen za temu gde se to ne traži (postavljanje slike ili klipa) i svaki odgovor tipa "Ne želim reći", "Nije važno", "Šta vas briga", razno plaženje, ruganje i ismevanje a sve to suprotno pravilima zahtevanim od strane teme - smatra se SPAMOM i takvi postovi biće brisani od strane Staff Tima bez ikakvog upozorenja.

Član koji se nađe uvređen ovakvim postupkom, može se obratiti Adminu ili bilo kom članu Staff Tima (Moderator, CO. Moderator), ukoliko smatra da njegov post nije bio SPAM i o tome će se naknadno odlučiti.


"Nema ničeg otmjenijeg i cjenjenijeg od vjernosti. Vjernost i istina najsvjetlija su savršenstva i darovi ljudske duše!"​
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org
avatar
Sensual Soul

 
 

Spol       Male
Postovi Postovi : 3831

PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE čet 2 vel - 8:58

Pravila kojih se treba držati prilikom otvaranja tema!

Prilikom otvaranja tema pazite na sledeće:

-Da li tema već postoji. Ista ili slična. Možete pokušati, ali će duplirana tema biti obrisana.
-Pravopis. Pokušajte da naslov i formulacija teme sadrži slova ć, č, ž, đ, š, dž...
-Poštujte upotrebu velikog slova, navodnika i ostalih interpunkcijskih znakova.
-Na rečnik. Psovke i vulgarnosti su zabranjene ne samo prilikom otvaranja teme nego bilo gde.
-Na smajlije. Preterano korišćenje smajlija prilikom otvaranja teme nije neophodno!

Ovde možete:

-Pisati ceo post u boji i boldom, ali samo u formulaciji teme-odgovori ne smeju u celosti biti obojeni (kao najprikladniju boju našli smo tzv. indigo, mada nije obavezna baš ta).
-Otvoriti temu iz bilo koje oblasti osim erotskih i porno slika. Pitanja i teme sa seksualnim sadržajem(osim slika) su dozvoljene.

U krajnjem slučaju, admin ili moderator će editovati vašu temu(s tim što ona ostaje vaša) i ispraviti ono što treba da se ispravi. Trudimo se da se držimo osnovnih pravila pravopisa i interpunkcije bar prilikom formulisanja teme radi održavanja kvaliteta sajta. Hvala na razumevanju.


"Nema ničeg otmjenijeg i cjenjenijeg od vjernosti. Vjernost i istina najsvjetlija su savršenstva i darovi ljudske duše!"​
[Vrh] Go down
http://sensualsoul.forumn.org

Sponsored content
PostajNaslov: Re: PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE

[Vrh] Go down
 
PRAVILA FORUMA I KORISNE STVARI ZA CLANOVE
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» 10 zlatnih pravila odgoja djece
» Prvašići (2.dio)
» Alpinizam - iskustva forumaša-alpinista

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Sensual Soul :: Pravilnik i obaveštenja :: Pravilnik foruma-
Forum(o)Bir: